Soslu Biftek Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Biftek Tarifi Yapılışıbiftek tarifleri - soslu biftek nasıl pişirilir - biftek nasıl pişirilir ![]() Soslu biftek malzemeleri 1 kg biftek Bir tutam taze biberiye 1 tatlı kaşığı kekik 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz Karabiber # Soslu biftek hazırlanışı Soslu biftek: Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda ![]() Biberiye, kekik, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın Biftekleri hazırladığınız bu sosa bulayın Alüminyum folyoya sarıp 2 saat dinlendirin ve ızgarada her iki tarafını kızartın Sıcak servis yapın Soslu biftek artık hazır, afiyet olsun
|
|
Soslu Biftek Tarifi Yapılışı |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Biftek Tarifi YapılışıSoslu Biftek Tarifi - Soslu Biftek Yapılışı - Soslu Biftek Nasıl Yapılır - Soslu Biftek Malzemeleri 500 gr biftek 1 yemek kaşığı Knorr Toz Et Bulyon 1 adet havuç 1 yemek kaşığı Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni 4 adet taze soğan ½ yemek kaşığı mısır nişastası 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı zencefil 1 adet portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi Hazırlanışı 1 Küçük bir kaseye, şerit doğranmış etleri, portakal ve portakal kabuğu rendesini koyup karıştırdıktan sonra 15 dakika marine edin![]() 2 Yayvan bir tencerede ayçiçek yağını kızdırıp şeritler halinde doğranıp marine edilmiş etlere renk verin![]() 3 Etler renk alınca içine çubuk çubuk doğranmış havuçları, kıyılmış taze soğanları, Knorr Toz Et Bulyon'u, zencefili, karabiberi, Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni'yi ve suyu koyup bir taşım kaynatın![]() 4 En son olarak içine mısır nişastası ve az suyu küçük bir kasede karıştırıp ilave edin Tencerenin kapağını açık olarak bir taşım kaynatıp sıcak servis edin
|
|
|
|