![]() |
Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Tarifi YapılışıAyvalı Kuzu Tas Kebabı Tarifi - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Yapılışı - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Malzemeleri Malzeme 1 kg ![]() 2 baş soğan 100 gr ![]() 3 adet sivri veya dolma biber 2 adet havuç 1 çay bardağı un 1 bağ maydanoz kökü 1 çay bardağı domates salçası 4 adet taze domates Tuz 5 su bardağı su 1 adet kereviz 4 diş sarımsak 2 adet ayva Hazırlanışı • Tencerenin içine Bizim Margarin ve soğanı koyup, kuvvetli ateşte kızdırın ![]() • Eti içine atıp karıştırın ![]() ![]() • Üzerini kapatacak kadar su koyup kaynamaya bırakın ![]() ![]() • Diğer malzemeyi de koyup, kısık ateşte ½ saat pişirin ![]() • Kevgirle etleri çıkarıp, başka bir kaba ayırın ![]() • Ayvaları soyup ayıkladıktan sonra parmak gibi doğrayın ![]() • Az yağ konulmuş tavanın içinde, ayvaları karıştırarak sote edin ![]() ![]() • Geride kalan sosu üzerine süzdürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|