![]() |
Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Tarifi Yapılışı
Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Tarifi - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Yapılışı - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Malzemeleri
Malzeme 1 kg. kuzu kuşbaşı 2 baş soğan 100 gr. Bizim Margarin 3 adet sivri veya dolma biber 2 adet havuç 1 çay bardağı un 1 bağ maydanoz kökü 1 çay bardağı domates salçası 4 adet taze domates Tuz 5 su bardağı su 1 adet kereviz 4 diş sarımsak 2 adet ayva Hazırlanışı • Tencerenin içine Bizim Margarin ve soğanı koyup, kuvvetli ateşte kızdırın. • Eti içine atıp karıştırın. Etler suyunu çekince önce unu ve domates salçasını, birkaç karışım sonra da domatesleri ilave edip, iyice karıştırın. • Üzerini kapatacak kadar su koyup kaynamaya bırakın. Üstünde oluşan köpüğü alın. • Diğer malzemeyi de koyup, kısık ateşte ½ saat pişirin. • Kevgirle etleri çıkarıp, başka bir kaba ayırın. • Ayvaları soyup ayıkladıktan sonra parmak gibi doğrayın. • Az yağ konulmuş tavanın içinde, ayvaları karıştırarak sote edin. Hazırladığınız etin içine koyup karıştırın. • Geride kalan sosu üzerine süzdürün. Lezzetini kontrol edip, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.