![]() |
Bezelye Çorbası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelye Çorbası Tarifi YapılışıBezelye Çorbası Tarifi - Bezelye Çorbası Yapılışı - Bezelye Çorbası Malzemeleri ![]() Malzemesi: 2 bardak bezelye 1 yemek kaşığı un 1 adet orta boy kuru soğan 1 bardak süt 3 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır) 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Tarifi: • Bezelyeyi, kabuklarını soyduğunuz bütün soğanla birlikte 3 bardak suda haşlayın ![]() • Çorbanın üstünü süslemek için 2 yemek kaşığı bezelye ayırın ![]() • Haşladığınız bezelyeleri suyuyla birlikte mikserden geçirin ![]() • Tencerede margarini eritin, un ilave edip 2-3 dakika karıştırın ![]() • Ezilmiş bezelyeye süt, karabiber ve tuz ilave edin ![]() • Tekrar karıştırın ![]() • Kıvamını kontrol etmeyi unutmayın ![]() • Koyu olursa su ekleyip karıştırarak kaynatın ![]() • Servis yaparken üstünü krema, dereotu ve bezelye taneleriyle süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|