Pancar Yapraği Çorbasi (Giresun) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pancar Yapraği Çorbasi (Giresun)MALZEMESİ: 25-30 pancar yaprağı, 3 soğan, 2 çorba kaşığı katıyağ, 1/2 su bardağı süt, üç çeyrek su bardağı barbunya veya kuru fasulye, 150 gr kıyma, 1'er fincan mısır unu ve pirinç, su, tuz Kızdırılmış yağda doğranmış soğanları pembeleştirin ve eti de ekleyip kavurun Yeterince su döküp, kaynatın ve üstüne, ince doğranmış pancar yapraklarını ilave edin Haşlanmış fasulye ve ılık suda yıkanmış pirinci, yapraklar yumuşayınca, ilave edin Kaynayınca, mısır ununu, sütü, tuzu devamlı karıştırarak ekleyin Fasulyeleryumuşayıp, pirinçler şişince ateşten alın Afiyet olsun![]() ![]()
|
|
|
|