![]() |
Pideli Koyun Kebabi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pideli Koyun Kebabi500 gr ![]() yarım bardak et suyu, 2 pide, yeteri kadar tuz, biber, yarım bardak tereyağ, Eti kuşbaşı doğrayın, şişe geçirip, şişlerdeki etler ateşte pişerken, pideyi ikiye bölerek etlerin, üzerine sürün ve bir iki dakika da bırakın ![]() Pideleri sık sık kaldırıp erimiş tereyağından kaşıkla azar azar pideler üzerine akıtın ![]() Bir taraftan kebap kızarırken, bu şekilde pideler de et suyu ve tereyağlarını emerek kızarmış olacaktır ![]() Sonra, pideleri, baklava şeklinde doaravm ![]() ![]() Bir iki kaşık sıcak et suyu da gezdirdikten, tuz ve biberini de ektikten sonra, sıcak servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|