![]() |
Frig Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Frig PilavıFrig Pilavı 8-10 kişilik 10 dakika Tencerede orta ateşte 30 dakika Tencere, Tahta kaşık, Bıçak, Kesme tahtası Frig bulguru (2 su bardağı), Domates (2 adet), Kırmızıbiber (Yarım), Sarıbiber (Yarım), Soğan (2 adet), Maydanoz (1 tutam), Salça (1 çorba kaşığı), Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 tatlı kaşığı), Pulbiber (1 tatlı kaşığı), Tereyağı (2 çorba kaşığı) Püf Noktası Frig pilavını önceden soğuk suda yıkayın ve haşlayın ![]() ![]() Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Soğanları tencereye ilave edin ve yaklaşık 3 dakika soğanlar pembeleşene kadar kavurun ![]() ![]() Soğanlar kavrulduktan sonra renkli biberleri ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pulbiberi de serptikten sonra bir iki karıştırın ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|