ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Frig Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427969)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:46 AM

Frig Pilavı
 

Frig Pilavı


8-10 kişilik
10 dakika
Tencerede orta ateşte 30 dakika

Tencere, Tahta kaşık, Bıçak, Kesme tahtası

Frig bulguru (2 su bardağı), Domates (2 adet), Kırmızıbiber (Yarım), Sarıbiber (Yarım), Soğan (2 adet), Maydanoz (1 tutam), Salça (1 çorba kaşığı), Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 tatlı kaşığı), Pulbiber (1 tatlı kaşığı), Tereyağı (2 çorba kaşığı)





Püf Noktası

Frig pilavını önceden soğuk suda yıkayın ve haşlayın. Soğanı çok iyi kavurmanız gerekir.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.





. Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin.

Soğanları tencereye ilave edin ve yaklaşık 3 dakika soğanlar pembeleşene kadar kavurun.




.

Soğanlar kavrulduktan sonra renkli biberleri ekleyin. 1 çorba kaşığı salçayı da ilave ederek iyice karıştırın.






.







. İçine haşlanmış frig bulgurunu malzemelerin üzerine ekleyin.

1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pulbiberi de serptikten sonra bir iki karıştırın. Pilavınız servise hazır.



Afiyet Olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.