Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakal, reçeli, tarifi, yapılışı

Portakal Reçeli Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Reçeli Tarifi Yapılışı



portakal kabuğu reçeli - portakal reçeli tarifi - reçel çeşitleri



Malzemeler

5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte)
1 kg şeker,
500 gram su,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır

Hazırlanışı
Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir,
ince kısmı ile hafif olarak kazınır, kabukları uzunluğuna
8 parçaya bölünür Bundan sonra portakaldan
soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe
dizilir ve su içine konur Kabukların her gün 1 defa
suyu değiştirilir ve yeniden su konur
Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg
şeker ve yarım kg su ile yapılan kaynar şurup
içine konarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir
Pişirmenin sonuna doğru limon
suyu veya limon tozu ilave edilir ve
1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır,
iplerinden çıkarılır Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara
doldurularak soğumaya bırakılır
ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır

Not: Pişirme 1 gün yapılır, 2 gün tamamlanırsa daha güzel olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.