![]() |
Balık Fırında (Kefal, Palamut) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Fırında (Kefal, Palamut)BALIK FIRINDA Kefal, Palamut Malzemeler ; 4 kişi için 1 Kg Balık 1,5 kahve fincanı ZeytinYağ 1 adet Limon 2 orta boy Kuru Soğan 3 orta boy Domates 3 diş Sarımsak 1 bardak Su 1 demet maydanoz Tuz, Karabiber Yapılışı; Pulları kazınmış, içi temizlenmiş balıklar 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilir ve fırın tepsisine sıralanır ![]() Tavaya, ince yarımay şeklinde kesilmiş soğanlar konularak, ½ fincan zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir ![]() ![]() ![]() Bu karışım, tepsideki balıkların üstüne ilave edilir ![]() ![]() Soğuduktan sonra servis yapılır ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|