Balık Fırında (Kefal, Palamut) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Fırında (Kefal, Palamut)BALIK FIRINDA Kefal, Palamut Malzemeler ; 4 kişi için 1 Kg Balık 1,5 kahve fincanı ZeytinYağ 1 adet Limon 2 orta boy Kuru Soğan 3 orta boy Domates 3 diş Sarımsak 1 bardak Su 1 demet maydanoz Tuz, Karabiber Yapılışı; Pulları kazınmış, içi temizlenmiş balıklar 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilir ve fırın tepsisine sıralanır ![]() Tavaya, ince yarımay şeklinde kesilmiş soğanlar konularak, ½ fincan zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir Üstüne küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir 5 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine su, sarımsak, karabiber, tuz, yarım limonun suyu ve kalan 1 fincan zeytinyağ konularak 15-20 dakika kadar daha pişirilir![]() Bu karışım, tepsideki balıkların üstüne ilave edilir Üstüne ince kıyılmış maydanoz ve ince ince kesilmiş yarım limon dilimleri yerleştirilir ve kızgın fırında 25-30 dakika pişirilir Soğuduktan sonra servis yapılır Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|