ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Fırında (Kefal, Palamut) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427280)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:26 AM

Balık Fırında (Kefal, Palamut)
 
BALIK FIRINDA

Kefal, Palamut


Malzemeler ; 4 kişi için


1 Kg Balık


1,5 kahve fincanı ZeytinYağ


1 adet Limon


2 orta boy Kuru Soğan


3 orta boy Domates


3 diş Sarımsak


1 bardak Su


1 demet maydanoz


Tuz, Karabiber


Yapılışı;

Pulları kazınmış, içi temizlenmiş balıklar 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilir ve fırın tepsisine sıralanır.


Tavaya, ince yarımay şeklinde kesilmiş soğanlar konularak, ½ fincan zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir. Üstüne küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir. 5 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine su, sarımsak, karabiber, tuz, yarım limonun suyu ve kalan 1 fincan zeytinyağ konularak 15-20 dakika kadar daha pişirilir.


Bu karışım, tepsideki balıkların üstüne ilave edilir. Üstüne ince kıyılmış maydanoz ve ince ince kesilmiş yarım limon dilimleri yerleştirilir ve kızgın fırında 25-30 dakika pişirilir.


Soğuduktan sonra servis yapılır.


Afiyet olsun......


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.