Kabak Kızartması Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Kızartması Tarifi YapılışıKabak Kızartması Tarifi - Kabak Kızartması Nasıl Yapılır - Kabak Kızartması Malzemeleri Malzemeler - 3 Adet Kabak - 1 Kahve Fincanı Süt - 3 Çorba Kaşığı Un - Kararında TuzKızartmak İçin - 1 Su bardağı Sıvı Yağ Hazırlanışı Kabaklar yıkanıp kazınır, baş ve uç kısımları kesilip üç parçaya ayrılır Bıçak sırtı inceliğinde dilimlenip bir peçete üzerine sıralanır Bir süre suyunu çekmesi için beklenir Birer birer önce süte batırılıp sonra una bulanır Küçük derin bir kapta sıvı yağ kızdırılır Az sayıda unlu kabak hafifçe silkelenip yağa bırakılır Pembe renkte kızartılıp delikli kepçe ile alınır Sarımsaklı yoğurtla servis yapılır |
|
|
|