Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, bilgi, hakkında, ilçesi, köşk

Köşk İlçesi Hakkında Bilgi - Aydın

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aydın-Denizli Karayolu üzerinde, Aydın’a 18 km uzaklıktadır 2000 Yılı Genel Nüfus Sayım sonuçlarına göre; toplam nüfusu 25321'dir

İlçenin ekonomisi tarıma dayalıdır Ekili ve dikili alan toplam 106471 dekardır İlçe merkezi ve ova köylerinde narenciye, pamuk, mısır, yüksek arazi yapısı olan köylerde; önemli miktarda zeytin, kestane, incir üretilmektedir Ayrıca önem sırasına göre karpuz, erik, şeftali, buğday gibi ürünler de yetiştirilmektedir Bölgenin en büyük kestane pazarı Köşk ilçesinde kurulmaktadır Yılda 10000 ton kestanenin önemli bir bölümü selekte edilmiş ve ambalajlanmış olarak pazarlanmaktadır Hayvancılık, tarımın yanında ikinci bir iş olarak yapılmaktadır

Köşk adını 1653 yılında meydana gelen deprem nedeniyle almıştır Halk buna istinaden “Göçük” ismini vermiş daha sonraları “Göçük”e olan benzerliğinden dolayı “Köşk” adına dönüşmüştür

İlçe genelinde 1 lise, 16 ilköğretim okulu olmak üzere 17 okulda eğitim-öğretim verilmektedir Bu okullarda; 152 öğretmen, 3695 öğrenci öğrenim görmektedir Köşk ilçesinde ilçe merkezi ile Başçayır, Çiftlik, Koçak köylerinde olmak üzere 4 sağlık ocağı hizmet vermekte, hizmet binası inşaatı devam eden Beyköy Sağlık Ocağı yakında hizmete girecektir Bu sağlık ocaklarına bağlı olarak köylerde hizmet veren 6 sağlık evi bulunmaktadır

İlçede Osmanlı dönemine ait Yavuzköy Şemsi Paşa Camisi bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com