ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Ege Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=622)
-   -   Köşk İlçesi Hakkında Bilgi - Aydın (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=412093)

Prof. Dr. Sinsi 08-11-2012 12:50 AM

Köşk İlçesi Hakkında Bilgi - Aydın
 
Köşk İlçesi Hakkında Bilgi - Aydın

.

Aydın-Denizli Karayolu üzerinde, Aydın’a 18 km. uzaklıktadır. 2000 Yılı Genel Nüfus Sayım sonuçlarına göre; toplam nüfusu 25.321'dir.

İlçenin ekonomisi tarıma dayalıdır. Ekili ve dikili alan toplam 106.471 dekardır. İlçe merkezi ve ova köylerinde narenciye, pamuk, mısır, yüksek arazi yapısı olan köylerde; önemli miktarda zeytin, kestane, incir üretilmektedir. Ayrıca önem sırasına göre karpuz, erik, şeftali, buğday gibi ürünler de yetiştirilmektedir. Bölgenin en büyük kestane pazarı Köşk ilçesinde kurulmaktadır. Yılda 10.000 ton kestanenin önemli bir bölümü selekte edilmiş ve ambalajlanmış olarak pazarlanmaktadır. Hayvancılık, tarımın yanında ikinci bir iş olarak yapılmaktadır.

. Köşk adını 1653 yılında meydana gelen deprem nedeniyle almıştır. Halk buna istinaden “Göçük” ismini vermiş daha sonraları “Göçük”e olan benzerliğinden dolayı “Köşk” adına dönüşmüştür

İlçe genelinde 1 lise, 16 ilköğretim okulu olmak üzere 17 okulda eğitim-öğretim verilmektedir. Bu okullarda; 152 öğretmen, 3695 öğrenci öğrenim görmektedir. Köşk ilçesinde ilçe merkezi ile Başçayır, Çiftlik, Koçak köylerinde olmak üzere 4 sağlık ocağı hizmet vermekte, hizmet binası inşaatı devam eden Beyköy Sağlık Ocağı yakında hizmete girecektir. Bu sağlık ocaklarına bağlı olarak köylerde hizmet veren 6 sağlık evi bulunmaktadır.

İlçede Osmanlı dönemine ait Yavuzköy Şemsi Paşa Camisi bulunmaktadır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.