Mayalı Arnavut Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mayalı Arnavut BöreğiMayalı Arnavut Böreği ![]() Malzemeler
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun ![]() Hamuru 20 dakika dinlendirin ve 6 eşit parçaya bölün Üzerini örtüp 15 dakika daha dinlendirin![]() Sonra hamurları büyük boy servis tabağından daha büyük bir şekilde açın ![]() Aralarına yarı eritilmiş tereyağı sürerek üçerli gruplar halinde üst üste koyun Yani iki adet üçlü grubumuz olacak![]() Her üçlü grubu da zarf şeklinde katlayın Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin![]() Sonra ilk katladığınız hamur grubunu dolaptan çıkarıp büyük boy fırın tepsinize göre açın ![]() Ortasına istediğiniz harcı serin ![]() Diğer hamuru da açıp, iç malzemesinin üzerine serin ![]() Böreğimizi küçük dilimler olacak şekilde dilimleyin ![]() Üzerine yine tereyağı sürüp tepsi mayası gelene kadar bekletin ![]() 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Afiyet olsun ![]() |
|
|
|