Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baklava, kadayıflı, rukiadan, sarma, öğrenci

Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kadayıflı Sarma Baklava

Banemin, Real ve Lale’den sonra ben de mutfağa giriş yapmış bulunmaktayım Ben ne şefim ne de usta sadece masum bir öğrenciyim O yüzden eleştirileriniz mümkün olduğunca olumlu olsun lütfen Hatta %110 olumlu olursa çok sevinirim

Kadayıflı sarma baklava tarifini kopyalayıp vermek yerine sizin için bizzat denedim ve olabilecek her türlü zehirlenme ve aç kalma risklerini göze alarak işe koyuldum

Malzeme Listesi
  • 1 Pk Baklavalık Yufka
  • 250 Gr Tel Kadayıf
  • 150 Gr Tereyağı
  • 1 Su B Yeşil Fıstık
Şerbeti İçin
  • 3 Su B Toz Şeker
  • 2 Su B Su
  • 1 Dilim Limon

Malzemeler yukarıda uzun uzun yazıyor tekrar yazmayacağım, yormayın beni

İlk olarak yufkacıdan taze olarak alınmış kadayıfları( yufkacıdan yufka niye almadın demeyin yufkaları da kadayıfçıdan aldım) ince ince doğruyoruz yada parçalıyoruz, eziyoruz bilimum işkenceleri uyguluyoruz yani Nasıl olsa kimse ne yaptığımızı görmüyor

Daha sonra kadayıfları Antepfıstığı yerine biz inatla fındık fıstıkla karıştırıyoruz Çok daha hafif oluyor Bir yandan da ocakta tereyağını eritip yufkanın üzerine sürüyoruz (çok yağ kullanmayın bence) Ben azalttım siz de azaltın Forumun kilo ortalaması artmasın

Malzemeleri yufkanın içine koyduktan sonra rulo şeklinde katlıyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz Hepsi aynı boyda olsun diye ne kadar uğraştıysam da olmadı, ama suç büyük ihtimal tepsideydi

Tepsi dolduktan sonra üzerine kızdırılmış yağ sürüp 190 derece fırında pişiriyoruz Pişirme süresini unuttum Pişene kadar bekleyin işte, yanık kokusu gelmeye başlayınca fırından hemen çıkarın ama

Fırından çıkan tepsinin görünüşü üstteki gibi oluyor Tamam belki üstü biraz daha açık renk olabilir Yanık benzeri izler de olmayabilir Çünkü onlar bana özel

Soğuduğunda herkesin bildiği şerbeti döküp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz ve tamamdır Sonuç aşağıdaki gibi bir lezzet oluyor Üzerinde kaymaklı dondurma veya yanında şeftali gibi meyve aromalarıyla yemeyecek olan yoktur sanırım Yani belki vardır da o yemeyenlerin hakkını da ben yerim

Sonuç olarak siz değerli üyelerimiz için tarifi bizzat denedim ve sonuçlarına katlandım (pardon lezzeti tattım)

İçerisine koyulan yağ fazla abartılmadığında ağır bir tatlı olmuyor Ama ne kadar ağır olmasa da fazla yememekte fayda var Ben iki dilim yedim ve fazlasıyla yetti

Gönül rahatlığıyla yapın efendim, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Cıkkkssssssss! olmamışş

Tatlıya lafım yok hemen yanlış anlama Yufkaları kadayıfçıdan, kadayıflarıda yufkacıdan alma kısmı olmamış Ne ters bişeysin sen ya!

Harikasın ne diyeyim? Girip uğraşmışsın bununla ve bir de ilave olarak resimlemişsin Bu sıcakta bizim için girdiğin bu zorluk takdire şayan Ayrıca resimler bu sefer net

Lale koşşşşşşşş! Rukia bana baklava yapmış

Teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com