![]() |
Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava![]() Kadayıflı Sarma Baklava Banemin, Real ve Lale’den sonra ben de mutfağa giriş yapmış bulunmaktayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadayıflı sarma baklava tarifini kopyalayıp vermek yerine sizin için bizzat denedim ve olabilecek her türlü zehirlenme ve aç kalma risklerini göze alarak işe koyuldum ![]() ![]() Malzeme Listesi
Malzemeler yukarıda uzun uzun yazıyor tekrar yazmayacağım, yormayın beni ![]() İlk olarak yufkacıdan taze olarak alınmış kadayıfları( yufkacıdan yufka niye almadın demeyin yufkaları da kadayıfçıdan aldım ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra kadayıfları Antepfıstığı yerine biz inatla fındık fıstıkla karıştırıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeleri yufkanın içine koyduktan sonra rulo şeklinde katlıyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz ![]() ![]() ![]() Tepsi dolduktan sonra üzerine kızdırılmış yağ sürüp 190 derece fırında pişiriyoruz ![]() ![]() ![]() Fırından çıkan tepsinin görünüşü üstteki gibi oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuduğunda herkesin bildiği şerbeti döküp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz ve tamamdır ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuç olarak siz değerli üyelerimiz için tarifi bizzat denedim ve sonuçlarına katlandım (pardon lezzeti tattım) ![]() ![]() İçerisine koyulan yağ fazla abartılmadığında ağır bir tatlı olmuyor ![]() ![]() ![]() Gönül rahatlığıyla yapın efendim, afiyet olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma BaklavaCıkkkssssssss! olmamışş ![]() ![]() ![]() Tatlıya lafım yok hemen yanlış anlama ![]() ![]() ![]() ![]() Harikasın ne diyeyim? Girip uğraşmışsın bununla ve bir de ilave olarak resimlemişsin ![]() ![]() ![]() Lale koşşşşşşşş! ![]() ![]() Teşekkürler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|