![]() |
Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kadayıflı Sarma Baklava Banemin, Real ve Lale’den sonra ben de mutfağa giriş yapmış bulunmaktayım. Ben ne şefim ne de usta sadece masum bir öğrenciyim. .O yüzden eleştirileriniz mümkün olduğunca olumlu olsun lütfen. Hatta %110 olumlu olursa çok sevinirim. Kadayıflı sarma baklava tarifini kopyalayıp vermek yerine sizin için bizzat denedim ve olabilecek her türlü zehirlenme ve aç kalma risklerini göze alarak işe koyuldum.. Malzeme Listesi
Malzemeler yukarıda uzun uzun yazıyor tekrar yazmayacağım, yormayın beni. İlk olarak yufkacıdan taze olarak alınmış kadayıfları( yufkacıdan yufka niye almadın demeyin yufkaları da kadayıfçıdan aldım..) ince ince doğruyoruz yada parçalıyoruz, eziyoruz bilimum işkenceleri uyguluyoruz yani. Nasıl olsa kimse ne yaptığımızı görmüyor. Daha sonra kadayıfları Antepfıstığı yerine biz inatla fındık fıstıkla karıştırıyoruz. Çok daha hafif oluyor. Bir yandan da ocakta tereyağını eritip yufkanın üzerine sürüyoruz (çok yağ kullanmayın bence). Ben azalttım siz de azaltın. Forumun kilo ortalaması artmasın. Malzemeleri yufkanın içine koyduktan sonra rulo şeklinde katlıyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz. Hepsi aynı boyda olsun diye ne kadar uğraştıysam da olmadı, ama suç büyük ihtimal tepsideydi. . Tepsi dolduktan sonra üzerine kızdırılmış yağ sürüp 190 derece fırında pişiriyoruz. Pişirme süresini unuttum. Pişene kadar bekleyin işte, yanık kokusu gelmeye başlayınca fırından hemen çıkarın ama. Fırından çıkan tepsinin görünüşü üstteki gibi oluyor. Tamam belki üstü biraz daha açık renk olabilir. Yanık benzeri izler de olmayabilir. Çünkü onlar bana özel. . Soğuduğunda herkesin bildiği şerbeti döküp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz ve tamamdır. Sonuç aşağıdaki gibi bir lezzet oluyor. Üzerinde kaymaklı dondurma veya yanında şeftali gibi meyve aromalarıyla yemeyecek olan yoktur sanırım. Yani belki vardır da o yemeyenlerin hakkını da ben yerim. Sonuç olarak siz değerli üyelerimiz için tarifi bizzat denedim ve sonuçlarına katlandım (pardon lezzeti tattım).. İçerisine koyulan yağ fazla abartılmadığında ağır bir tatlı olmuyor. Ama ne kadar ağır olmasa da fazla yememekte fayda var. Ben iki dilim yedim ve fazlasıyla yetti. Gönül rahatlığıyla yapın efendim, afiyet olsun |
Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava
Cıkkkssssssss! olmamışş...
Tatlıya lafım yok hemen yanlış anlama. Yufkaları kadayıfçıdan, kadayıflarıda yufkacıdan alma kısmı olmamış. Ne ters bişeysin sen ya!.. Harikasın ne diyeyim? Girip uğraşmışsın bununla ve bir de ilave olarak resimlemişsin. Bu sıcakta bizim için girdiğin bu zorluk takdire şayan. Ayrıca resimler bu sefer net. Lale koşşşşşşşş!. Rukia bana baklava yapmış. Teşekkürler... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.