Vezir Parmağı Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vezir Parmağı Tatlısı![]() Vezir Parmağı Malzemeler:
Şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır 2 bardak su ve tereyağı büyükçe bir tavaya konulup kaynatılır Tuz ve sekeri ilave edilir Kaynayınca unu ve nişastası yavaş yavaş iyice ezerek ilave edilir Biraz ocak üstünde pişirilip soğumaya bırakılır Ilıkken yumurtalar tek tek kırılıp hamura yedirilir Elimizle parmak seklinde şekillendirilir![]() bu işlem yapılırken ellerimizi biraz yağlamamız gerekli ![]() Hazırlanan vezir parmakları tavadaki soğuk yağ içine konur ve kızartılıp soğumuş olan şerbetin içine atılır ![]() Şerbetini çeker çekmez servis tabağına alınmalı yoksa yumuşarlar Tadına doyulmayacak kadar lezzetli inanın![]() Agzinizin tadi hic bozulmamasi dilegiyle ![]() ![]() ![]() |
|
|
|