Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köfte, malatya, panık, usulü

Panık | Malatya Usulü Köfte

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Panık | Malatya Usulü Köfte







Malzemeler
  • 500 gr kıyma
  • 1 su bardağı köftelik yarım su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 adet büyük baş boğan
  • 1 demet maydonoz
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı nane (isteğe göre baharat eklenebilir)
  • ılık su

Yapılışı
  • Bütün malzemeleri çiğ köfte tepsisine alın
  • Bulgurun ıslanması için ara sıra ılık su serpiştirerek yaklaşık yarım saat yoğurun
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlenmeye bırakın
  • Normal köfteden daha büyük parçalar alın yuvarlak ve yassı şekile getirin
  • Yumurtaya bulayıp kızgın yağda üzeri kızarana kadar alt üst ederek pişirin
  • Eğer kızartmak istemiyorsanız, yağsız tavada kısık ateşte alt üst ederek pişirin
Afiyet Olsun ve Kaynak


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.