Prof. Dr. Sinsi |
08-04-2012 03:14 AM |
Panık | Malatya Usulü Köfte
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler- 500 gr kıyma
- 1 su bardağı köftelik yarım su bardağı kısırlık bulgur
- 1 adet büyük baş boğan
- 1 demet maydonoz
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı nane (isteğe göre baharat eklenebilir)
- ılık su
Yapılışı- Bütün malzemeleri çiğ köfte tepsisine alın
- Bulgurun ıslanması için ara sıra ılık su serpiştirerek yaklaşık yarım saat yoğurun
- Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlenmeye bırakın
- Normal köfteden daha büyük parçalar alın yuvarlak ve yassı şekile getirin
- Yumurtaya bulayıp kızgın yağda üzeri kızarana kadar alt üst ederek pişirin
- Eğer kızartmak istemiyorsanız, yağsız tavada kısık ateşte alt üst ederek pişirin
Afiyet Olsun ve Kaynak
|