Bizim Yöreden...Meşhur Akçaabat Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bizim Yöreden...Meşhur Akçaabat Köftesi![]() Malzemeler: • 1 kg dana kıyması• 4 dilim ekmek içi • 3 adet sarımsak • Tuz, karabiber Yapılışı: 1 Kıymaya bir miktar, dananın ön kol etinden ve döş kısmından ekletelin2 Mümkünse 4-5 dilim ekmek içi ve sarımsaklarla birlikte makineden geçirin Böylece hem ekmekler hem de sarımsaklar kıymanın kaynaşmasına yarayacaktır![]() 3 Daha sonra domates rendesini, tuzunu karabiberini ekleyip yoğurun![]() 4 Yoğurma işlemini ne çok uzun ne de çok kısa tutun,5 Baktınız kıyma özleşti yoğurma işlemini bırakın![]() 6 Köftelere avuç içinizle şekil verip biraz dinlenmeye bırakın![]() 7 Yine mümkünse kömür veya odun ateşinde ızgara yapın![]() 8 Ama evde yapacaksanız her hangi bir elektrikli ızgarada yapabilirsiniz![]() 9 Mangal ya da ızgarayı varsa et yağı ya da soğan ile silin, köfteler yapışmasın ve yağ lezzetini versin![]() Not: Yanında halka domates ve yeşil biber de kızartıp birlikte servis yapabilirsiniz Afiyet Olsun |
|
|
|