![]() |
Bizim Yöreden...Meşhur Akçaabat Köftesi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: • 1 kg. dana kıyması • 4 dilim ekmek içi • 3 adet sarımsak • Tuz, karabiber Yapılışı: 1. Kıymaya bir miktar, dananın ön kol etinden ve döş kısmından ekletelin 2. Mümkünse 4-5 dilim ekmek içi ve sarımsaklarla birlikte makineden geçirin. Böylece hem ekmekler hem de sarımsaklar kıymanın kaynaşmasına yarayacaktır. 3. Daha sonra domates rendesini, tuzunu karabiberini ekleyip yoğurun. 4. Yoğurma işlemini ne çok uzun ne de çok kısa tutun, 5. Baktınız kıyma özleşti yoğurma işlemini bırakın. 6. Köftelere avuç içinizle şekil verip biraz dinlenmeye bırakın. 7. Yine mümkünse kömür veya odun ateşinde ızgara yapın. 8. Ama evde yapacaksanız her hangi bir elektrikli ızgarada yapabilirsiniz. 9. Mangal ya da ızgarayı varsa et yağı ya da soğan ile silin, köfteler yapışmasın ve yağ lezzetini versin. Not: Yanında halka domates ve yeşil biber de kızartıp birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.