Antep Usulü Vişne Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep Usulü Vişne KebabıVişne Kebabı ![]() Bu tarifi mutlaka deneyin ve et ile vişnenin olağanüstü tuzlu-tatlı-mayhoş uyumunun tadına varın ![]() Malzemeler:
Vişnelerin şeklinin bozulmamasına ve ezilmesine dikkat edin![]() Diğer yarısının kevgirde elinizle eze eze suyunu çıkartın ![]() Diğer tarafta köfteleri hazırlayın Bir tepside kıymayı tuz, karabiber ve yenibahar ile iyice yoğurun Elinizi suya batırarak kıymadan ufak parçalar kopartarak irice vişne büyüklüğünde misket gibi yuvarlak köfteler yuvarlayın![]() Bir tencerede suyu 1 tatlı kaşığı tuz ile kaynatın Köfteleri kaynayan suya atın ve bir iki taşım haşlayın Pişen köfteleri bir kevgir ile sudan alın ve bir kenarda bekletin![]() Soğanları halka halka doğrayın Bir tencerede yağı ısıtın Soğanı yağda iyice sote edin Soğanlar iyice yumuşayınca domates salçasını ekleyin ve birkaç kere çevirin![]() Köfteleri de tencereye koyun ve tuz ile baharatları ekleyin Sıktığınız vişne suyunu ve limon suyunu köftelerin üstüne ekleyin![]() Tencereyi orta-kısık ateşte pişmeye bırakın Yaklaşık ½ saat sonra et iyice pişince vişneleri de ekleyin ve yaklaşık 10 dakika daha bir iki taşım kaynayacak kadar pişirin Etin suyu biraz koyulaşarak adeta ağdalanmalı ve koyulmalıdır![]() Pideleri mutfak tahtasında baklava dilimi şeklinde kesin Pide dilimlerini servis tabağına kebaba altlık olacak şekilde birbirlerinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin![]() Pidelerin üstüne vişneli eti koyun Biraz da iyice koyulmuş suyundan gezdirin İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın![]() Haydi afiyet olsun |
|
|
|