Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuymak, mıhlama, trabzon, yöresinden

Kuymak (Mıhlama) Trabzon Yöresinden

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuymak (Mıhlama) Trabzon Yöresinden







Malzemeler:

- 1 su bardağı mısır unu,
- 100 gr Trabzon tereyağı,
- 150 gr Trabzon İmansız peynir,
- 1 su bardağı sıcak su


Hazırlanışı:

Tereyağını tencereye koyun Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun Un pembeleştiğinde kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin Piştikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.