![]() |
Kuymak (Mıhlama) Trabzon Yöresinden
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: - 1 su bardağı mısır unu, - 100 gr. Trabzon tereyağı, - 150 gr. Trabzon İmansız peynir, - 1 su bardağı sıcak su. Hazırlanışı: Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.