Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biber, kaymaklı, soka, turşusu

Soka (Kaymaklı Biber Turşusu)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soka (Kaymaklı Biber Turşusu)







Soka (Kaymaklı Biber Turşusu)




Malzemeler:
  • 2 kg sıvı kaymak
  • 2 kg boşnak biberi (sokalık)
  • 750 gr beyaz peynir
  • Aldığı kadar süt
  • Tuz
Tarifi:
Boşnak biberlerinin çekirdeklerini çıkarıp iyice yıkayın ve içlerini bolca tuzlayıp büyükçe bir tepsiye dizin Bir gece böyle bekletin

Biberler hazır olduktan sonra büyük bir kapta kaymak ve peyniri karıştırın, peyniri küp küpte yapabilirsiniz blendırla da karıştırabilirsiniz

Tuzlu bekletilen biberlerin içindeki suyu döküp içlerine hazırladığımız kaymaklı karışımı doldurun İstenirse biberleri dörde bölüp kaymaklı karışımla harman yapılabilir (Ben sokamı böyle yaptım)

Doldurduğumuz biberleri büyük cam kavanozlara doldurup, üzerine de aldığı kadar süt dökelim

Kavanozun ağzını önce streç filmle sonra kapakla kapatalım ki hava almasın Bu şekilde buzdolabında 20-25 gün bekletelim Kullanacağımız zaman temiz kaşıkla alıp tekrar ağzını sıkıca kapatalım

Sokayı kahvaltıda, haşlanmış patatesin yanında yada simitle yiyebilirsiniz, seçim size kalmış


Bu da bizim turşumuz afiyet olsun





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.