![]() |
Soka (Kaymaklı Biber Turşusu) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soka (Kaymaklı Biber Turşusu)![]() Soka (Kaymaklı Biber Turşusu) Malzemeler:
Boşnak biberlerinin çekirdeklerini çıkarıp iyice yıkayın ve içlerini bolca tuzlayıp büyükçe bir tepsiye dizin ![]() ![]() Biberler hazır olduktan sonra büyük bir kapta kaymak ve peyniri karıştırın, peyniri küp küpte yapabilirsiniz blendırla da karıştırabilirsiniz ![]() Tuzlu bekletilen biberlerin içindeki suyu döküp içlerine hazırladığımız kaymaklı karışımı doldurun ![]() ![]() ![]() Doldurduğumuz biberleri büyük cam kavanozlara doldurup, üzerine de aldığı kadar süt dökelim ![]() Kavanozun ağzını önce streç filmle sonra kapakla kapatalım ki hava almasın ![]() ![]() ![]() Sokayı kahvaltıda, haşlanmış patatesin yanında yada simitle yiyebilirsiniz, seçim size kalmış ![]() ![]() Bu da bizim turşumuz afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|