Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri![]() Lahana Turşusu Malzemeler:
![]() Not:Turşunun çabuk olmasını istiyorsanız, lahanaları kaynayan suda hafifçe haşlayın ![]() Turşu yapımında püf noktalar Detay Konu |
|
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri![]() Kornişon Turşu Tarifi Malzemeler
Hazırlanışı: Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın En uygun çesit “kornişon”dur İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v b kirleri yıkayın Salatalıkları kavanoza doldurun tuzunu uzerine ilave edin Sarımsakları kavanoza yerleştirin Sirkeyi içine boşaltın Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin![]() Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz
|
|
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri![]() Pancar Turşusu Tarifi Malzemeler
Pancarları kök ve saplarını kestikten sonra kabuklarıyla birlikte iyice yıkayıp düdüklüye koyun Üzerini örtecek kadar su ilave edip pişirin (Tefal düdüklüde pim 1 derecede iken, ilk buhar sesi duyulduktan sonra yaklaşık 15-20 dakika pişirmek gerekiyor ) Bıçak batırdığınızda rahatlıkla içine giriyorsa pişmiş demektir![]() Pancarları tencerenin dışına alıp, elinizin dayanacağı kadar soğuduğunda (çok soğumasın) parmaklarınızla ovalayarak kabuklarını soyun ve yaklaşık 1cm kalınlığında dilimleyip tekrar içinde kaynattığınız suyuna koyun Bu suya 1 çay bardağı sirkeyi, tuzu, şekeri ve sarımsağı ilave edin Bu şekilde soğutup buzdolabına koyun ve 1 gece bekletin Ertesi gün servise hazırdır![]() Afiyet olsun
|
|
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri![]() Fasulye Turşusu Malzeme:
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun![]() Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin 1 diş sarmısak koyun Tekrar fasulye yerleştirin Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin 4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin![]() 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin![]() Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin
|
|
|
|