ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391113)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Lahana Turşusu


Malzemeler:
  • 1 beyaz lahana
  • 2 havuç
  • 1 limon
  • 2 baş sarımsak
  • 8 su bardağı kaynamış su
  • 1,5 su bardağı elma sirkesi
  • 1 avuç nohut
  • 3 kurumuş kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı iri tuz
Yapılışı:
  • Kaynamış su ılıyınca içine iri tuz koyup eritelim.
  • Beyaz lahanayı yıkayıp iri iri doğrayalım.
  • Sarımsakların kabuklarını soyalım.
  • Lahanaları, havuçları karışık bir şekilde 5 litrelik cam kavanoza bastırarak yerleştirelim. Aralara sarımsak, kırmızı biber ve limon dilimlerini de yerleştirelim.
  • Son olarak sirkeyle tuzlu suyu karıştırıp üzerine dökelim.
Sonrasında turşumuzun olmasını bekleyelim ve afiyetle yiyelim.


Not:Turşunun çabuk olmasını istiyorsanız, lahanaları kaynayan suda hafifçe haşlayın.




Turşu yapımında püf noktalar
Detay Konu

































Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kornişon Turşu Tarifi



Malzemeler
  • 1 kilo kornişon salatalık
  • su (mümkünse kaynak suyu)
  • 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 10 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı sirke
  • 10-12 dal maydanoz

Hazırlanışı:

Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.

Salatalıkları kavanoza doldurun. tuzunu uzerine ilave edin. Sarımsakları kavanoza yerleştirin. Sirkeyi içine boşaltın. Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.

Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Pancar Turşusu Tarifi




Malzemeler
  • 5-6 adet orta boy pancar
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı şeker
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
Yapılışı

Pancarları kök ve saplarını kestikten sonra kabuklarıyla birlikte iyice yıkayıp düdüklüye koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip pişirin. (Tefal düdüklüde pim 1. derecede iken, ilk buhar sesi duyulduktan sonra yaklaşık 15-20 dakika pişirmek gerekiyor.) Bıçak batırdığınızda rahatlıkla içine giriyorsa pişmiş demektir.

Pancarları tencerenin dışına alıp, elinizin dayanacağı kadar soğuduğunda (çok soğumasın) parmaklarınızla ovalayarak kabuklarını soyun ve yaklaşık 1cm kalınlığında dilimleyip tekrar içinde kaynattığınız suyuna koyun. Bu suya 1 çay bardağı sirkeyi, tuzu, şekeri ve sarımsağı ilave edin. Bu şekilde soğutup buzdolabına koyun ve 1 gece bekletin. Ertesi gün servise hazırdır.


Afiyet olsun.

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Turşu Çeşitleri Ve Tarifleri
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Fasulye Turşusu


Malzeme:
  • 3 kg’lık bir kavanoz,
  • 2 kg taze fasulye,
  • 4 diş sarmısak,
  • 1 su bardağı kaya tuzu,
  • 4 su bardağı su,
  • 1 çay bardağı sirke,
Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun.
Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. 1 diş sarmısak koyun. Tekrar fasulye yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin. 4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin.

1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün. Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.