![]() |
Zerde | Ş.Urfa Yöresinden |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zerde | Ş.Urfa Yöresindenİngiltere'de yapılan bir araştırma, zerdede ve köri sosunda kullanılan zerdeçalın kanseri önlediğini ortaya koydu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1/2 çay bardağı Pirinç 1 su bardağı Toz Şeker 1 kaşık Nişasta 5 bardak Su 1 tutam Zerdeçal Fındık,Fıstık,Üzüm Nar Tanesi Tarçın Tozu Badem 5 bardak su içerisine yıkanmış pirinç katılır ![]() ![]() ![]() Suda ıslatılıp eritilmiş zerdeçal (sıcak suda eritilerek kullanılır) haşlanan pirince dökülür ![]() ![]() Kaynamakta olan zerdenin içersine suda ezilmiş bir kaşık nişasta ilave edilerek tekrar bir iki taşım kaynatılır ![]() Pişmesi tamamlanan zerde, servis kaselerine alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|