![]() |
Zerde | Ş.Urfa Yöresinden
İngiltere'de yapılan bir araştırma, zerdede ve köri sosunda kullanılan zerdeçalın kanseri önlediğini ortaya koydu. Buna göre zerdeçaldaki kimyevi maddeler, kansere neden olan proteinin oluşumunu engelliyor. Galler'de bulunan Swansea Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, zerdeçal tableti verilen hastaların dokuları incelendi. Bu dokularda kansere yol açan NF-kappaB isimli proteine rastlanmadı. Zerdeçal, kan, prostat, deri ve bağırsak kanserlerini önlüyor.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1/2 çay bardağı Pirinç 1 su bardağı Toz Şeker 1 kaşık Nişasta 5 bardak Su 1 tutam Zerdeçal Fındık,Fıstık,Üzüm Nar Tanesi Tarçın Tozu Badem 5 bardak su içerisine yıkanmış pirinç katılır. Pirinç taneleri yumuşayıncaya kadar haşlanır. Şeker katılarak kaynatmaya devam edilir. Suda ıslatılıp eritilmiş zerdeçal (sıcak suda eritilerek kullanılır) haşlanan pirince dökülür. Kaynamaya bırakılır. Kaynamakta olan zerdenin içersine suda ezilmiş bir kaşık nişasta ilave edilerek tekrar bir iki taşım kaynatılır. Pişmesi tamamlanan zerde, servis kaselerine alınır. Üzerine dövülmüş fındık,fıstık,ağartılmış badem,tarçın tozu,nar taneleri kaynatılarak kabartılmış kuş üzümü vs. ne istenirse serpiştirilir. Arzuya göre gül suyu da konulur.İsterseniz içine de üzüm ve fıstık koyabilirsiniz.. Afiyet Olsun.... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.