Zencefilli Patlıcan Ezmesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zencefilli Patlıcan Ezmesi![]() Zencefilli Patlıcan Ezmesi Malzemeler
Yapılışı Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın Patlıcanları bir çatalla delin Sonra 45-60 dakika bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana kadar pişirin![]() Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın![]() Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blenderda karıştırın 1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun Servis etmeden önce maydanozla süsleyinAfiyet Olsun |
|
Zencefilli Patlıcan Ezmesi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zencefilli Patlıcan EzmesiAlıntı:
Lale bu tarifi hiç denedin mi yada bundan yedin mi ? Sarmısak,karabiber,zencefil,kimyon ve maydanoz beşlisinin arasında şeker ![]() ![]() öyle böyle şeker de değil hani bir yemek kaşığı![]() ![]() ![]() Tadı nasıl acaba ??? *** Bu arada fonda çalan şarkı ile beni ima ediyorsan etmene gerek yok Biliyorum ![]() ![]() ![]() |
|
|
|