Şehzade Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehzade Tatlısı![]() Dipnot : Ablam yaptı denenmiş tarif Hamuru için;
Fırınınızı 200 C de ısıtmaya başlayın![]() 2 Önce şekeri ve irmiği karıştırma kabınıza dökün Ortasını havuz yapın![]() 3 Havuza tereyağını oturdun ve eliniz yardımıyla tereyağını sıkmaya başlayın ve şekerli irmik karışımına iyice yedirin![]() 4 Yumurtaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin![]() 5 Vanilyayı karışıma ekleyin![]() 6 Unu yavaş yavaş ilave edin ve arada kabartma tozunu da ekleyin![]() 7 Kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurmaya devam edin![]() Not: Eğer hamur kıvamınız halen cıvık ise yavaş yavaş un ilavesi yapabilirsiniz 8 Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın![]() 9 Önce sütle ıslatın daha sonra haşhaşla tüm hamuru kaplayın![]() 10 Bütün hamurunuz için bu işlemi yapıp kurabiyelerinizi tepsiye dizdikten sonra en fazla 12 dak kadar fırında pişiriniz![]() 11 Kurabiyeler fırında pişerken diğer yanda şerbetinizi hazırlayınız ve iyice kaynatınız![]() 12 Fırından sıcak çıkan kurabiyelerin üzerine kaynamış şerbetinizi henüz sıcakken dökünüz![]() 13 Tatlınızı, şerbeti iyice emmesi için bir kenarda soğumaya bırakınız![]() Dilerseniz, hamurları tepsiye dizdikten sonra ortalarına yarım ceviz koyup öyle pişirebilirsiniz ![]() ALINTIDIR |
|
|
|