![]() |
Çarşaf Böreği Resimli Anlatımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çarşaf Böreği Resimli AnlatımıÇarşaf Böreği ![]() Malzemeler Yarım kilo un 250 gr ![]() 2 kaşık yoğurt 1 Yumurta 1 fincan sıvı yağ Tuz Yapılışı
![]() Hamur 10-15 cm çapında açılıp, üzeri sıvı yağla yağlanır ![]() ![]() Hamurların hepsi açılıp yağlandıktan ve üst üste konulduktan sonra hepsi ters çevrilir ![]() İlk yağlanan hamurdan başlayarak teker teker temiz bir çarşafın üzerine konulur ![]() Kenarlarından çeke çeke incecik büyütülür ![]() ![]() ![]() Hamurun üzerine biraz daha yağ gezdirip , iç malzemesi dağıtılır ![]() Veeee bu böreğin en güzel işlerinden biri: ![]() Örtünün iki kenarından tutup kaldırarak hamurun rule halinde sarılması sağlanır ![]() Diğer hamurlar da sıra ile aynı işlemden geçirilir ![]() ![]() İkili rulo şeklindeki hamurlar yağlanmış tepsiye döndürerek yerleştirilir ![]() ![]() Üzerine, önceden hazırlanan yoğurt-yumurta karışımından bolca sürülüp istenirse susam-çörek otu serpilir ![]() Vee 190-200 derece ısıtılmış fırında pişilir ![]() ![]() Afiyet Olsuuun ! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|