ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çarşaf Böreği Resimli Anlatımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391889)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:10 AM

Çarşaf Böreği Resimli Anlatımı
 

Çarşaf Böreği

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler

Yarım kilo un
250 gr. beyaz peynir
2 kaşık yoğurt
1 Yumurta
1 fincan sıvı yağ
Tuz


Yapılışı
  • Elenmiş un, su, tuz ile özlü yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamur üç ila dört parçaya ayrılarak beze yapılır.
  • Hazırladığımız bezeler yarım saat dinlendirilir.
  • Bu arada bir kaba bolca sıvı yağ konulur.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hamur 10-15 cm çapında açılıp, üzeri sıvı yağla yağlanır.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Hamurların hepsi açılıp yağlandıktan ve üst üste konulduktan sonra hepsi ters çevrilir.
İlk yağlanan hamurdan başlayarak teker teker temiz bir çarşafın üzerine konulur.
Kenarlarından çeke çeke incecik büyütülür.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Hamurun üzerine biraz daha yağ gezdirip , iç malzemesi dağıtılır.


Veeee bu böreğin en güzel işlerinden biri:


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Örtünün iki kenarından tutup kaldırarak hamurun rule halinde sarılması sağlanır.

Diğer hamurlar da sıra ile aynı işlemden geçirilir.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İkili rulo şeklindeki hamurlar yağlanmış tepsiye döndürerek yerleştirilir .


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Üzerine, önceden hazırlanan yoğurt-yumurta karışımından bolca sürülüp istenirse susam-çörek otu serpilir. (isteğe bağlı)
Vee 190-200 derece ısıtılmış fırında pişilir.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Afiyet Olsuuun !..





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.