![]() |
Çarşaf Böreği Resimli Anlatımı
Çarşaf Böreği http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler Yarım kilo un 250 gr. beyaz peynir 2 kaşık yoğurt 1 Yumurta 1 fincan sıvı yağ Tuz Yapılışı
Hamur 10-15 cm çapında açılıp, üzeri sıvı yağla yağlanır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamurların hepsi açılıp yağlandıktan ve üst üste konulduktan sonra hepsi ters çevrilir. İlk yağlanan hamurdan başlayarak teker teker temiz bir çarşafın üzerine konulur. Kenarlarından çeke çeke incecik büyütülür. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamurun üzerine biraz daha yağ gezdirip , iç malzemesi dağıtılır. Veeee bu böreğin en güzel işlerinden biri: http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Örtünün iki kenarından tutup kaldırarak hamurun rule halinde sarılması sağlanır. Diğer hamurlar da sıra ile aynı işlemden geçirilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İkili rulo şeklindeki hamurlar yağlanmış tepsiye döndürerek yerleştirilir . http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Üzerine, önceden hazırlanan yoğurt-yumurta karışımından bolca sürülüp istenirse susam-çörek otu serpilir. (isteğe bağlı) Vee 190-200 derece ısıtılmış fırında pişilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Afiyet Olsuuun !.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.