Domuz Gribinden Koruyan Besinler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domuz Gribinden Koruyan BesinlerDomuz Gribinden Koruyan Besinler ![]() ![]() ![]() Kırmızı Biber ![]() ![]() Portakalda bulunan C vitamininin 2 katını içerir C vitamini gribin etkisini yüzde 80 oranında azaltabilecek kadar güçlü bir silahtır![]() Yoğurt ![]() ![]() İçinde bağırsaklarda mikroplarla savaşan yararlı bakteriler olan probiyotik bulunur Böylece grip virüsü vücutta barınamaz![]() Yeşil Çay ![]() ![]() Bağışıklığı güçlendiren “epigallocatechin gallate” isimli kimyasalı içerir Günde 3 fincan tavsiye ediliyor![]() Ginseng ![]() ![]() ABD’li bilim adamları günde 2 tane 200mg’lık ginseng kökü kapsülü alan insanların grip riskinin yüzde 31 azaldığı belirlendi Bağışıklığı harekete geçirir![]() Badem ![]() ![]() Hastalıklarla savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengindir Gripten korunmak için her gün bir ara öğün olarak 24 tane badem yemeye çalışın![]() Taze patates ![]() ![]() İçindeki “beta carote ”, gribe karşı koruma özelliğini verir Vücutta A vitaminine çevriliyor ve grip tedavisinde önemli rol bir oynuyor![]() Tavuk suyuna çorba ![]() ![]() Vücutta mukus üretimini artırarak gribin boğaz ağrısı ve öksürük gibi etkilerini yatıştırmaya yardımcı olur ![]() Sarımsak ![]() ![]() Sülfür maddesi grip sezonunda bu hastalığa yakalanma riskini 2 5 kat azaltıyor ve virüsü öldürme özelliği de bulunuyor Taze sarımsak daha etkili![]() Zencefil ![]() ![]() İçeriğinde doğal olarak bulunan “gingerol” maddesi, her türlü enfeksiyonu uzakta tutmaya yardımcı Zencefil çayını tercih edebilirsiniz![]() Ceviz ![]() ![]() Antioksidan selenyum soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı koruma sağlar İçindeki selenyum oranı diğer tüm gıdalardan 10 kat oranında daha fazladır![]() Turunçgiller ![]() ![]() Önemli bir C vitamini kaynağıdır Özellikle sigara kullanıyorsanız gribe yakalanma riski daha yüksek olduğu için bol bol C vitamini almanız gerekiyor![]() Bal ![]() ![]() Doğal olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir Çaya ya da yoğurda katarak tüketirseniz etkisi daha da güçlü olur![]() Lahana ![]() ![]() Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşı güçlendiren D vitamini bakımından zengindir ![]() Mantar ![]() Beta-glucan isimli gribe karşı koruyan bir madde içerir Bağışıklığın grip virüsünü tanımasını ve onu yok etmek için harekete geçmesini sağlar![]() Yulaf ![]() ![]() Lif, E ve B vitamini ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren mineraller ve beta-glucan’lar bakımdan zengindir ![]() Elma ![]() ![]() Bilim adamları, düzenli olarak elma yiyen insanların gribe yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu Günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 25’ini karşılar![]() Kırmızı et ![]() ![]() Bağışıklık sistemini harekete geçirmek için kırmızı et tüketmek gerekiyor Yetişkinlerin günde ortalama 40-60 gram et tüketmesi tavsiye ediliyor![]() Balık ![]() ![]() Omega 3 tüketimini artırarak grip ve benzeri enfeksiyonları uzakta tutabilirsiniz Haftada 2 porsiyon balık tüketilmeli![]() Soğan ![]() ![]() Doğal antibiyotikler içerir Bunun yanında gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendiren “quercetin” isimli bir madde de bulundurur![]() |
|
|
|