![]() |
Mezgit Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Mezgit TavaDeniz Mahsülleri ![]() Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 20 - 25 DAKİKA 4 kişilik 477 Kalori MALZEMELER 1 kilogram mezgit 1/3 bardak un 1 bardak sıvıyağ Tuz Sosu için: 1 adet limonun suyu 6 kaşık zeytinyağı Birkaç dal roka, nane ve maydonoz Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Mezgitleri bol suda iyice yıkayın ve dikkatlice temizleyin ![]() Balıkların orta kısımlarındaki kılçıkları çıkarın ve hepsini tuzlayın ![]() ![]() Bir saat geçtikten sonra mezgitleri unlayın ![]() ![]() İyice kızdırdığınız sıvıyağda mezgitlerinizi her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın ![]() Sos için; roka, nane, maydonoz, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi blendırdan geçirin ![]() Son olarak; geniş bir tabağa önce sosu güzelce yayın ve mezgitleri bu sosun üzerine yerleştirin ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|