![]() |
Denediğim Kolay Tarifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Denediğim Kolay TariflerBisküvili p@st@ malzemeler: 30 adet pötibör büsküvi 3 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı kakao 6 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 paket vanilya 1 avuç fındık veya ceviz (yoksa boşverin 2 bardak süt hindistan cevizi (fındık, şanfıstığı da olabilir) yapılışı: şekeri, kakakoyu, vanilyayı,unu bir tabakta iyice karıştırın ![]() pütür olmuyor sütle karıştırınca ![]() sütü tencereye boşaltın ve ateş üzerine koyun ![]() biraz önceki karışımı süte ilave edin ![]() kaynamaya başlayınca fındık ve margarini ilave edin ![]() ocaktan indirin ![]() hafif soğuyunca büsküvileri içine bir yüzünü batırın ve pastayı hazırlayacağınız tabak veya borcama dik şekilde (geniş taraf altta olacak )dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Denediğim Kolay Tarifler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Denediğim Kolay TariflerUn Kurabiyesi -------------------------------------------------------------------------------- [FO4 Su bardağı un 1 Paket tereyağ veya sanayağ (oda sıcaklığında) 3/4 Su bardağı pudra şekeri 1 Paket vanilya 1 Çay kaşığı kabartmatozu 1/2 su bardağı pudra şekeri(üzerine serpmek için) Hazırlanışı * Unu eleyip ortasını açınız ve oda sıcaklığındaki tereyağını koyup karıştırınız ![]() * Krem haline gelince vanilya ve pudra şekerini ilave ediniz ![]() * Bütün unu iyice karıştırarak hamur haline getiriniz ![]() * Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayarak 1 cm kalınlığında yassılaştırınız ![]() * Hafif yağlanmış fırın tepsisine bir parmak aralıkla diziniz ![]() * Orta dereceli fırında yarım saat civarında pişirin (üzeri pembeleşene dek içi çiğ kalmayacak şekilde) ![]() * Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpiniz ve soğuk ikram ediniz ![]() * Arzu edilirse hamuruna çekilmiş ceviz,fındık veya badem koyabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|