ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Denediğim Kolay Tarifler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=380857)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:00 AM

Denediğim Kolay Tarifler
 

Bisküvili p@st@






malzemeler:


30 adet pötibör büsküvi

3 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı kakao

6 çorba kaşığı şeker

1 çorba kaşığı margarin

1 paket vanilya

1 avuç fındık veya ceviz (yoksa boşverin

2 bardak süt

hindistan cevizi (fındık, şanfıstığı da olabilir)


yapılışı:

şekeri, kakakoyu, vanilyayı,unu bir tabakta iyice karıştırın.

pütür olmuyor sütle karıştırınca.

sütü tencereye boşaltın ve ateş üzerine koyun.

biraz önceki karışımı süte ilave edin.

kaynamaya başlayınca fındık ve margarini ilave edin.

ocaktan indirin.

hafif soğuyunca büsküvileri içine bir yüzünü batırın

ve pastayı hazırlayacağınız tabak veya borcama

dik şekilde (geniş taraf altta olacak )dizin. bunu bitene kadar tekrar edip üzerine de karışımdan sürüp dolapta bir iki saat bekletin. çıkarınca üzerine hindistan cevizi serpin. keserken verev kesin yani başta bir üçgen kesmelisiniz..içinde kek varmış gibi görünüm oluyor.

AFİYET OLSUN..

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:00 AM

Denediğim Kolay Tarifler
 

Un Kurabiyesi

--------------------------------------------------------------------------------


[FO4 Su bardağı un

1 Paket tereyağ veya sanayağ (oda sıcaklığında)

3/4 Su bardağı pudra şekeri

1 Paket vanilya

1 Çay kaşığı kabartmatozu

1/2 su bardağı pudra şekeri(üzerine serpmek için)


Hazırlanışı

* Unu eleyip ortasını açınız ve oda sıcaklığındaki tereyağını koyup karıştırınız.

* Krem haline gelince vanilya ve pudra şekerini ilave ediniz.

* Bütün unu iyice karıştırarak hamur haline getiriniz.

* Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayarak 1 cm kalınlığında yassılaştırınız.

* Hafif yağlanmış fırın tepsisine bir parmak aralıkla diziniz.

* Orta dereceli fırında yarım saat civarında pişirin (üzeri pembeleşene dek içi çiğ kalmayacak şekilde).

* Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpiniz ve soğuk ikram ediniz.

* Arzu edilirse hamuruna çekilmiş ceviz,fındık veya badem koyabilirsiniz.

...AfiYeT OLSUN


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.