Marineli Karides |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Marineli KaridesÖncelikle 600 gr kadar karidesi ayıklayın ![]() Karidesi ayıklarken (özellikle de kokteyl boydan daha iriler ise mutlaka) sırt tarafından boylu boyunca bir bıçak darbesi atıp bu bölgede göreceğiniz sindirim sistemi bölümünü almalısınız ![]() ![]() Şimdi marinasyonumuzu hazırlayalaım ![]() ![]() 2 diş dövülmüş sarmısak 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı toz tatlı biber 1 tatlı kaşığı karabiber tuz ve zeytin yağı Bu malzemeleri güzelce karıştıralım Sonrasında marinasyonu karideslere ilave edelim ve karıştırarak buz dolabında 2-3 saat dinlendirelim Dinlendirmenin ardından pişirme safhasına geçeceğiz ![]() Ben bu sefer kış olması nedeni ile teflon tava tercih ettim aslında mangal, elektrikli ızgara, kiremit/taş ızgara tercih edilebilir ![]() Kömür ateşini mutlaka öneririm![]() Diğer yüzlerini de çevirelim ![]() Güzelce pişsin ![]() Eh ne diyelim artık afiyet olsun ![]() ![]() ![]() Bu tarif acı sevmeyenler içindi ![]() ![]() istenirse toz acı biber yerine 1 çay kaşığı - 1 tatlı kaşığı aralığında acı biber salçası kullanılabilir
|
|
|
|