Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayır, herşey, vardır

Herşey De Vardır Bir Hayır

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eski bir zamanda bi krallık varmışve bu krallıkta yaşıyan bi adamın başına ne gelirse gelsin her zaman -vardır bundanda bi hayır- dermişbu adam aynı zamanda kralın en yakın arkadaşıymışkral ne yapsa bu adama danışır nereye gitse onuda götürürmüş yanında

birgün kral ava çıkmaya karar vermiştabiki her zamanki gibi bu adamıda yanında götürmüşbunlar avlanırken adamın tüfeği yanlışlıkla ateş almış ve kralın parmağı kopmuşkral canının derdine düşmüşahlanıp vahlanırken adam -vardır bundada bi hayır-demezmi

kral buna çok kızmışsonuçta can tatlıdırkral başlamış bağırmayabunun neresi hayır benim parmağım koptu falan filanve bu adamı hemen zindana attırmışaradan bir yıl geçmiş

Bu krallığın sınırları içerisinde bi bölge varmışbu bölgeye kimse girmezmişçünkü bu bölgede yaşıyanlar insan eti yermişbu nedenle kimse oraya gitmeye cesaret edemezmişama

kral bu bölgeyi çok merak etmişbirgün karar vermişo bölgeye gidicek kimseye görünmeden oraya bakıcak ve hemen dönücekmişhazırlanmış heyecanla yola koyulmuşo bölgenin sınırları içerisine girmiş

tam etrafa bakınırken yakalanmışordakiler kralı diğer esirlerle birlekte yemek üzere bi ağaca bağlamışlarkralı öldürecekleri an parmağının olmadığını farketmişlerkralı alalacele kendi sınılarından atmışlar

meğerse burdakiler bi insanın vücudunun her hangi bi yerinde bi eksiklik varsa o kişiyi yedikleri takdirde lanetleniceklerine inanıyorlarmışkral kurtulduğu için şükretmişbi yandan seviniyormuş ama bi yandanda üzülüyormuşçünkü en sevdiği arkadaşını zindana attırmıştıparmağının kopmasında gerçektende hayır varmış

o zaman giden parmağı olmasaydı şimdi giden canı olucaktıhemen saraya dönüp zindana arkadaşının yanına gitmişondan defalarca özür dilemişama adam çok sakin bi tepki göstermiş

her zaman ki cümlesini söylemiş -vardır bundada bi hayır- bu durum üzerine kral yine sinirlenmişbağırmaya başlamışboşu boşuna bir yıl zindanda kaldığını, bunda nasıl hayır olduğunu, kendisine neden kızmadığını sormuşadam cevap vermiş

demişki eğer sen beni zindana attırmasaydın bende seninle oraya gelicektimsenin parmağın yok diye seni bırakıcaklardı ama beni öldürüp yiceklerdi

Herşey böyledir aslında sadece örneği farklıdır parmağı değilde kolu kırılmıştır yada malını kaybetmiştir örnekleri çoğalta biliriz bizim başımıza bişey gelse hemen söylenmeye başlarız tabi ilk önce şunu sorarız

NEDEN BEN gerçekten o an bunun hayır mı şermi olduğunu anlayamayız biraz sabretsek zamanla bizim gözümüzde felaket gibi görünen şeyin aslında ne kadar hayır olduğunu görürüz kimi zaman anlayamayız belki ama oda ya bi sınavsa bence olaylar karşısında neden ben değilde vardır bundada bi hayır diyebilmeliyiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com