![]() |
İftar Soframız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftar SoframızBugünkü iftar soframız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domatesli Tel Şehriye Çorbası Malzemeler: 2 adet domates 1 çay bardağı sıvı yağ ½ paket tel şehriye 1 adet limon 1 demet maydanoz ½ litre su yeteri kadar tuz Yapılışı: Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çöp Şiş Malzemeler: Terbiyeli et için: 1 kg kuşbaşı kuzu eti 2 kuru soğanın rendesi 1 baş sarımsak karabiber kekik tuz 2 kaşık salça 1 çay bardağı zeytinyağı Şişte etlerin aralarına dizmek isterseniz: Domates, patlıcan, biber ( şişlere takılacak büyüklukte doğranmış) Yapılışı: Eti soğuk su ile yıka ve süz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fıstıklı Şehriyeli Pilav Malzemeler : • 2 su bardağı pirinç • 2 çorba kaşığı fıstık • 2 çorba kaşığı şehriye • 2 çorba kaşığı zeytin yağ ve tereyağ • Tuz ve karabiber Hazırlanışı : Tencereye tereyağını ve sıvı yağı koyup şehriyelerle,fıstıklarla birlikte kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Semizotlu Patates Salatası Malzemeler: 1 tavuk göğsü 1 demet semizotu 200 gr biberli zeytin 200 gr kornişon turşu 5 tane patates 200 gr mısır Sosu: 3 kaşık yoğurt 2 kaşık zeytinyağı 1 kaşık mayonez 1 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı nane Hazırlanması: Patatesi ve tavuğu haşlayıp küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() Sos malzemelerini mikserle çırpıp servis yapılacağı zaman salatanın üzerine dökün Etimekli Tatlı gereken malzemeler: 10-12 tuzsuz etimek, 2 su bardağı toz şeker, 750 gr ![]() ![]() etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|