Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iftar, soframız

İftar Soframız

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar Soframız




Bugünkü iftar soframız Buyrun Kardeşler







Domatesli Tel Şehriye Çorbası





Malzemeler:

2 adet domates

1 çay bardağı sıvı yağ

½ paket tel şehriye

1 adet limon

1 demet maydanoz

½ litre su

yeteri kadar tuz



Yapılışı: Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir Üzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir 15 dakika sonra kapağı kapatılır Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilirAfiyet olsun…









Çöp Şiş













Malzemeler:



Terbiyeli et için:



1 kg kuşbaşı kuzu eti

2 kuru soğanın rendesi

1 baş sarımsak

karabiber

kekik

tuz

2 kaşık salça

1 çay bardağı zeytinyağı

Şişte etlerin aralarına dizmek isterseniz:



Domates, patlıcan, biber ( şişlere takılacak büyüklukte doğranmış)

Yapılışı:



Eti soğuk su ile yıka ve süz Bir geniş kabın içinde tüm malzemeleri karıştır Etide içine karıştır Bu şekilde 1 gün buzdolabında dinlensin Daha sonra istediğin gibi şişlere diz Mangalda güzelce pişir









Fıstıklı Şehriyeli Pilav









Malzemeler :



• 2 su bardağı pirinç

• 2 çorba kaşığı fıstık

• 2 çorba kaşığı şehriye

• 2 çorba kaşığı zeytin yağ ve tereyağ

• Tuz ve karabiber



Hazırlanışı :

Tencereye tereyağını ve sıvı yağı koyup şehriyelerle,fıstıklarla birlikte kavurunYıkanmış pirinçleri ve tuzu ekleyip 5 dk kadar kavun Pirinçlerin üzerini geçecek seviyede su koyup 10 dk kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin









Semizotlu Patates Salatası









Malzemeler:



1 tavuk göğsü

1 demet semizotu

200 gr biberli zeytin

200 gr kornişon turşu

5 tane patates

200 gr mısır

Sosu:



3 kaşık yoğurt

2 kaşık zeytinyağı

1 kaşık mayonez

1 tatlı kaşığı hardal

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanması:



Patatesi ve tavuğu haşlayıp küp küp doğrayın Turşuyu ve zeytini ince dograyın, semizotunu küçük parçalara ayırın Bütün malzemeyi karıştırın

Sos malzemelerini mikserle çırpıp servis yapılacağı zaman salatanın üzerine dökün







Etimekli Tatlı









gereken malzemeler: 10-12 tuzsuz etimek, 2 su bardağı toz şeker, 750 gr süt, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 2 paket vanilya, 2 su bardağı süt (750 gr'dan ayrıca), 2 paket krem şanti, 2 su bardağı su, hindistan cevizi



etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün 750 gr sütü un ve vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin etimeklerin üzerine sürün 2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün hindistan ceviziyle süsleyin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.