![]() |
İftar Soframız
Bugünkü iftar soframız ...Buyrun Kardeşler... Domatesli Tel Şehriye Çorbası Malzemeler: 2 adet domates 1 çay bardağı sıvı yağ ½ paket tel şehriye 1 adet limon 1 demet maydanoz ½ litre su yeteri kadar tuz Yapılışı: Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir. Üzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir. 15 dakika sonra kapağı kapatılır. Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.Afiyet olsun… Çöp Şiş Malzemeler: Terbiyeli et için: 1 kg kuşbaşı kuzu eti 2 kuru soğanın rendesi 1 baş sarımsak karabiber kekik tuz 2 kaşık salça 1 çay bardağı zeytinyağı Şişte etlerin aralarına dizmek isterseniz: Domates, patlıcan, biber ( şişlere takılacak büyüklukte doğranmış) Yapılışı: Eti soğuk su ile yıka ve süz. Bir geniş kabın içinde tüm malzemeleri karıştır. Etide içine karıştır. Bu şekilde 1 gün buzdolabında dinlensin. Daha sonra istediğin gibi şişlere diz. Mangalda güzelce pişir Fıstıklı Şehriyeli Pilav Malzemeler : • 2 su bardağı pirinç • 2 çorba kaşığı fıstık • 2 çorba kaşığı şehriye • 2 çorba kaşığı zeytin yağ ve tereyağ • Tuz ve karabiber Hazırlanışı : Tencereye tereyağını ve sıvı yağı koyup şehriyelerle,fıstıklarla birlikte kavurun.Yıkanmış pirinçleri ve tuzu ekleyip 5 dk. kadar kavun. Pirinçlerin üzerini geçecek seviyede su koyup 10 dk. kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin. Semizotlu Patates Salatası Malzemeler: 1 tavuk göğsü 1 demet semizotu 200 gr biberli zeytin 200 gr kornişon turşu 5 tane patates 200 gr mısır Sosu: 3 kaşık yoğurt 2 kaşık zeytinyağı 1 kaşık mayonez 1 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı nane Hazırlanması: Patatesi ve tavuğu haşlayıp küp küp doğrayın. Turşuyu ve zeytini ince dograyın, semizotunu küçük parçalara ayırın. Bütün malzemeyi karıştırın. Sos malzemelerini mikserle çırpıp servis yapılacağı zaman salatanın üzerine dökün Etimekli Tatlı gereken malzemeler: 10-12 tuzsuz etimek, 2 su bardağı toz şeker, 750 gr. süt, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 2 paket vanilya, 2 su bardağı süt (750 gr'dan ayrıca), 2 paket krem şanti, 2 su bardağı su, hindistan cevizi. etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın. 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün. 750 gr. sütü un ve vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin. etimeklerin üzerine sürün. 2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün. hindistan ceviziyle süsleyin... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.