Karamelli Şalgam Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelli Şalgam TarifiKaramelli Şalgam Karamelli Şalgam 500 gr şalgam 300 gr patates 15 gr toz şeker 30 gr tereyağı 2 dal kekik Muskat 1/2 tatlı kaşığı nişasta Tuz Biber Şalgam ve patatesleri soyup yıkayın Sularını süzdürün ve 1 cm büyüklüğünde doğrayın Şekeri büyükçe bir tencerede açık kahverengi oluncaya kadar karamelize edin Sebzeleri, tereyağını, kekiği ve 300 ml suyu ilave edin Tuz, biber ve muskat ile tatlandırın Üstü yarı kapalı, orta ateşte 20 dakika pişirin, arasıra dikkatlice karıştırın Ilık suda nişastayı eritin sebzelere ekleyip karıştırın ______________________________ ___ |
|
|
|