Terbiyeli Kereviz Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Kereviz TarifiTerbiyeli Kereviz Hazırlanış süresi: 30 dakika Pişirme süresi: 35 dakika Porsiyon adedi: 6 kişilik Malzemesi: 5 tane kereviz 5 bardak su 1 limon 2 orta boy soğan 2 çorba kaşığı tereyağ Tuz Terbiye için: 2 yumurta 2 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı 1 Kerevizleri soyup yıkadıktan sonra 1 parmak genişliğinde dilimleyin Bir kaba 2 5 bardak su koyup 2 çorba kaşığı unla karıştrın Limonu dörde bölün, unlu suya ekleyip kerevizleri içine koyun 5-10 dakika bekletin Bu kerevizlerin kararmasını önler![]() 2 Bekletlmiş kerevizleri unlu suyla birlikte tencereye dökün ve limon parçalarını içinden alın Soğanları temizleyip doğramadan tencereye koyun![]() 2 5 bardak su, tereyağı ve bir miktar tuz ilave edin![]() 3 Suyun büyük bir kısmı çekilinceye ve kerevizler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin Soğanarı tencereden alın 4 Bir kapta limon suyunu ve yumurtaları iyice çırpın Tenceredeki yemeğin suyundan bir fincan alıp terbiyeye ekleyeek karıştırın Yemeği servis tabağına koyup üstünü maydanozla süsleyerek servis yapın Afiyet Olsun <div>______________________________ ___ |
|
|
|