![]() |
Terbiyeli Kereviz Tarifi
Terbiyeli Kereviz Hazırlanış süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika Porsiyon adedi: 6 kişilik Malzemesi: 5 tane kereviz 5 bardak su 1 limon 2 orta boy soğan 2 çorba kaşığı tereyağ Tuz Terbiye için: 2 yumurta 2 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı 1. Kerevizleri soyup yıkadıktan sonra 1 parmak genişliğinde dilimleyin. Bir kaba 2.5 bardak su koyup 2 çorba kaşığı unla karıştrın. Limonu dörde bölün, unlu suya ekleyip kerevizleri içine koyun. 5-10 dakika bekletin. Bu kerevizlerin kararmasını önler. 2. Bekletlmiş kerevizleri unlu suyla birlikte tencereye dökün ve limon parçalarını içinden alın. Soğanları temizleyip doğramadan tencereye koyun. 2.5 bardak su, tereyağı ve bir miktar tuz ilave edin. 3. Suyun büyük bir kısmı çekilinceye ve kerevizler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Soğanarı tencereden alın. 4. Bir kapta limon suyunu ve yumurtaları iyice çırpın. Tenceredeki yemeğin suyundan bir fincan alıp terbiyeye ekleyeek karıştırın. Yemeği servis tabağına koyup üstünü maydanozla süsleyerek servis yapın. Afiyet Olsun <div> ______________________________ ___ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.