|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
artırabilir, artışı, hastalık, riskini, üretimi |
![]() |
Et Üretimi Artışı Hastalık Riskini Artırabilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Üretimi Artışı Hastalık Riskini ArtırabilirBM Gıda ve Tarım Örgütü, hayvanların aşırı kalabalık çiftliklerde yetiştirilmesinin, hayvanlardan insanlara geçen hastalık riskini artırabileceği uyarısında bulundu ![]() Örgütün çiftlik hayvanlarıyla ilgili uzmanı Joachim Otte, ete talebin artması sonucu hayvanların bazı teknolojilere dayanarak yetiştirildiğini hatırlattı ![]() Otte, "Ancak hayvanların büyük ölçekli sanayi üretim birimlerinde aşırı kalabalık ortamlarda yetiştirilmesinden kaçınılmalıdır" dedi ![]() Otte, halk sağlığını korumak için bu tesislerde hayvan hastalıklarının daha iyi izlenmesi ve biyogüvenliğin artırılması gerektiğini kaydetti ![]() Domuz ve kümes hayvanları tüm dünyada en hızlı büyüyen sektörler ve son 10 yılda yıllık üretim artışı yüzde 4 ![]() Sanayileşmiş ülkelerde kümes hayvanlarının büyük bölümü, 15 - 50 bin havyan kapasitesine sahip tesislerde yetiştiriliyor ![]() ![]() Bazı grip virüsleri de ticari kümes hayvanları arasında hayli yaygın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|