![]() |
Necip Fazıldan Bir Hikaye |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
![]() Necip Fazıldan Bir Hikaye-Kaç yaşındasın, nine? -71 ![]() ![]() ![]() -Demek İstiklâl Savaşı'nda 20-21 yaşlarındaydın ![]() ![]() ![]() -Öyle zahir ![]() ![]() ![]() -O günden beri çıkmadın mı köyünden? -Çıkmadım ![]() -50 yıldır çıkmadın ha? -50 yıldır ![]() ![]() ![]() -O gün, bugün, dünya çok değişti ![]() ![]() ![]() -Öyleymiş ![]() ![]() ![]() -Bir daha da evlenmedin, öyle mi? -Öyle ![]() ![]() ![]() -Seni, ardı arkası gelmeyen sorularla sıkıyorum, değil mi? -Estağfirullah ![]() ![]() ![]() -Ne yapayım, sen anlatmıyorsun ki, dinleyeyim ![]() ![]() ![]() Niçin anlatmayı sevmiyorsun? ![]() ![]() ![]() -Sevmem! -Ne seversin? -Okumayı ![]() ![]() ![]() -Ne okursun? ![]() ![]() ![]() -Kur'an okurum ![]() -Okuman yazman var mı? -Yok! Yalnız Kur'an okurum ![]() -Kim öğretti sana Kur'an okumayı? ![]() ![]() ![]() -Babam ![]() ![]() ![]() -Peki, Kur'an okuyan, eski harflerle başka şeyleri okuyamaz mı? -Ben okuyamam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Baban da kocan gibi zeybek miydi? -Babam köy imamıydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ya şimdi ![]() ![]() ![]() -Şimdi herkes bebek ![]() -Ne oldu, nerede öldü baban? -Seferberlikte Hicaz taraflarına gitti, bir daha da dönmedi ![]() -Ne kaldı babandan sana? -Şu köşede gördüğün, yeşil ipek kaplı Kur'an kaldı ![]() ![]() ![]() ![]() -Nasıl söz? ![]() ![]() ![]() -"Kur'an'dan ayrılma! ![]() ![]() ![]() -Sen o zaman 14-15 yaşlarında bir kızdın ![]() ![]() ![]() -Öyleydim ![]() ![]() ![]() -Sonra evlendin ![]() ![]() ![]() -Beni 19 yaşımda dayımın oğluna verdiler, evlendim ![]() -Tam da Yunanlıların İzmir'e çıktığı yıl ![]() ![]() ![]() -Çok geçmeden Yunanlı bu tarafa geldi, bir taburuyla bizim köye yerleşti ![]() -Anlat, anlat! -Ne anlatayım? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Evet ama, senin ağzından dinlemek istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() -Doğru! ![]() ![]() ![]() -Sen, tek başına, bir tabur Yunan askerini köyden kaçırmışsın! ![]() ![]() ![]() -Yok canım, o benim kuvvetim değil; Kur'an'ın gücü ![]() ![]() ![]() -Kur'an'ın gücü mü? -Ne sandın ya; Koynumda Kur'an olmasaydı hiç o işi becerebilir miydim ben? -Kur'an'ın, tüfek gibi, top gibi bir gücü olabilir mi? -Yüzbin top onun tek harfine denk olamaz! ![]() ![]() ![]() -Kuzum nine; söyle nasıl oldu? -Üç aylık kocamı cami avlusunda kurşuna dizdiler ![]() -Sebep? -Kızlara saldıran bir Yunanlıyı bıçaklayıp öldürdü diye ![]() ![]() ![]() -Sonra? -Kalktım, Yunan kumandanına gittim ![]() ![]() -Eeee? ![]() ![]() ![]() -Yunan kumandanı, meydan yerindeki eski jandarma karakolunda bir masa başında, çizmeli ayaklarını masanın üstüne uzatmış, oturuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Nasıl cesaret edebildin, aralarına girmeye? -Cesaret, Kur'an'ın emri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kahkahayla güldü ![]() ![]() Alaycı bir yılışıklıkla "ne yapmamızı emir buyuruyorsunuz?" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() -Ne cevap verdin? -"Hemen taburunuzu alıp buradan çıkmanızı istiyorum" dedim ![]() -Hayret! ![]() ![]() ![]() -Evet kumandan, hayretinden ne diyeceğini bilemedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müthiş! ![]() ![]() ![]() Tam o anda tercüman avaz avaz "bomba!" diye bastı çığlığı ![]() ![]() ![]() Akıl alabilecek gibi değil ![]() ![]() ![]() Daha neler var bu dünyada aklın alabileceği gibi olmayan ![]() ![]() ![]() Devam et! Kumandan dehşetle irkildi, yan yana yürümeye başladı; gözleri bende ve koynumdaki gizli silahta, arkasıyla kapıdan çıktı, meydan yerindeki askerlerine doğru yürüdü ![]() ![]() ![]() ![]() -Nasıl oldu da üzerine atlayıp bomba sandıkları şeyi koynundan almadılar? ![]() ![]() ![]() -Sıkı mı, ya onu yere bırakıp da karakolu havaya uçurtacak olursam? ![]() ![]() ![]() -Sonrası? ![]() ![]() ![]() -Sonrası, kumandan askerlerine rumca bir takım emirler verir ve onları toplarken, birdenbire müezzinin gür sesi işitildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Demek Kur'an silahtan üstün geldi İstiklâl Savaşı'nda ![]() ![]() ![]() -O savaşı Kur'an'ın gücü kazandı! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Necip Fazıldan Bir Hikaye |
![]() |
![]() |
#2 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Necip Fazıldan Bir Hikayepaylaşım için teşekkürler arkadaş ![]() ![]()
|