Kayserili İçli Açma Ketesi... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayserili İçli Açma Ketesi...Kayserili içli açma ketesi ![]() ![]() KAYSERİ İÇL AÇMA KETESİ malzemeler: 2 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ kibrit kutusu büyüklüğünde maya tuz 7 su bardağı un İÇ MALZEMESİ: 100 gr margarintereyağ veya vita2 su bardağı un tuziri çekilmiş ceviz margarin eritilip üzerine un eklenir ve pembeleşene dek kavurulur tuz ve ceviz eklenip bir kenarda soğutulur![]() YAĞLAMAK İÇİN: 250 gr margarintereyağ veya vitaeritip bir kenarda hazır bekletiyoruz YAPILIŞI:Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz dinlenen hamuru 6 beziye ayırıyoruzÜZERİNE 1 yumurta ![]() sonra ilk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp başka bir yere seriyoruz üzerini yağlamak için erittiğimiz yağla her tarafını bolca yağlıyoruz ![]() ![]() diğer ikinci ve üçüncü bezeleride aynı şekilde yapıp üst üste koyuyoruz her kat yağlanıyor ![]() geride kalan 3 bezeyide aynı şekilde yapıyoruz iki tane üç katlı yufkamız oluyor ilk yufkamızı karşılıklı kapatıp buzdolabında yağlarının donmasını bekliyoruz buzlukta değil altta sonra iri iri dilimliyoruz![]() ![]() ![]() dilimleri elimizle kare şeklinde açıyoruz ortalarına hazırlanan içten koyup bohça gibi katlıyoruz ters çevirerek tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecede pişiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() VEEE PİŞMİŞ HALİİ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet şeker olsun canlar çayı demleyin |
|
|
|