Reçeler Kuru Kayısı Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçeler Kuru Kayısı ReçeliReçeler Kuru Kayısı Reçeli Kuru Kayısı Reçeli Malzeme : 500 gr kuru kayısı, 5 bardak toz şeker, 2,5 bardak su, 2 çorba kaşığı limon Yapılışı: 1- Bir tencereye toz şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakın 2- Diğer yanda 24 saat suda ıslatılmış kuru kayısıların suyunu kevgirle iyice süzün 3- Sonra kayısıları, kaynamakta olan şuruba ilave edin Şurup koyulaştıkça kontrol edin 4- Şurup koyulaşıp reçel kıvamına yaklaşınca, limon suyunu ilave edin 5- 5 dakika daha kaynatın Kıvama geldiğini anlamak için, kaşıkla bir parça alıp, su dolu bir çay bardağına damlatın 6- Reçel toparlanıp camlaşıyorsa, hazır demektir 7- Sonra delikli kepçe ile tencerenin üzerindeki köpüğü toplayıp alın 8- Reçeli ateşten alıp ve soğumaya bırakın Soğuyunca kavanozlara bölün
|
|
|
|