![]() |
Reçeler Kuru Kayısı Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeler Kuru Kayısı ReçeliReçeler Kuru Kayısı Reçeli Kuru Kayısı Reçeli Malzeme : 500 gr ![]() 5 bardak toz şeker, 2,5 bardak su, 2 çorba kaşığı limon ![]() Yapılışı: 1- Bir tencereye toz şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakın ![]() 2- Diğer yanda 24 saat suda ıslatılmış kuru kayısıların suyunu kevgirle iyice süzün ![]() 3- Sonra kayısıları, kaynamakta olan şuruba ilave edin ![]() ![]() 4- Şurup koyulaşıp reçel kıvamına yaklaşınca, limon suyunu ilave edin ![]() 5- 5 dakika daha kaynatın ![]() ![]() 6- Reçel toparlanıp camlaşıyorsa, hazır demektir ![]() 7- Sonra delikli kepçe ile tencerenin üzerindeki köpüğü toplayıp alın ![]() 8- Reçeli ateşten alıp ve soğumaya bırakın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|