![]() |
Reçeler Kuru Kayısı Reçeli
Reçeler Kuru Kayısı Reçeli Kuru Kayısı Reçeli Malzeme : 500 gr. kuru kayısı, 5 bardak toz şeker, 2,5 bardak su, 2 çorba kaşığı limon. Yapılışı: 1- Bir tencereye toz şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakın. 2- Diğer yanda 24 saat suda ıslatılmış kuru kayısıların suyunu kevgirle iyice süzün. 3- Sonra kayısıları, kaynamakta olan şuruba ilave edin. Şurup koyulaştıkça kontrol edin. 4- Şurup koyulaşıp reçel kıvamına yaklaşınca, limon suyunu ilave edin. 5- 5 dakika daha kaynatın. Kıvama geldiğini anlamak için, kaşıkla bir parça alıp, su dolu bir çay bardağına damlatın. 6- Reçel toparlanıp camlaşıyorsa, hazır demektir. 7- Sonra delikli kepçe ile tencerenin üzerindeki köpüğü toplayıp alın. 8- Reçeli ateşten alıp ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kavanozlara bölün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.