ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Reçeler Kuru Kayısı Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=335797)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 11:55 AM

Reçeler Kuru Kayısı Reçeli
 



Reçeler Kuru Kayısı Reçeli
Kuru Kayısı Reçeli

Malzeme :
500 gr. kuru kayısı,
5 bardak toz şeker,
2,5 bardak su,
2 çorba kaşığı limon.

Yapılışı:
1- Bir tencereye toz şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakın.
2- Diğer yanda 24 saat suda ıslatılmış kuru kayısıların suyunu kevgirle iyice süzün.
3- Sonra kayısıları, kaynamakta olan şuruba ilave edin. Şurup koyulaştıkça kontrol edin.
4- Şurup koyulaşıp reçel kıvamına yaklaşınca, limon suyunu ilave edin.
5- 5 dakika daha kaynatın. Kıvama geldiğini anlamak için, kaşıkla bir parça alıp, su dolu bir çay bardağına damlatın.
6- Reçel toparlanıp camlaşıyorsa, hazır demektir.
7- Sonra delikli kepçe ile tencerenin üzerindeki köpüğü toplayıp alın.
8- Reçeli ateşten alıp ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kavanozlara bölün.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.